14)15 λεπτά συγκέντρωση

Το επίπεδο της συγκέντρωσης ποικίλλει από παιδί σε παιδί. Όλα τα παιδιά όμως χρειάζονται την αναγκαία υποστήριξη και καθοδήγηση, για να ασκήσουν την ικανότητα της προσοχής που είναι απαραίτητη στη διαδικασία της μάθησης και στην οργάνωση του χρόνου τους.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες, με τη μορφή φύλλων εργασίας, που στοχεύουν στην αύξηση του χρόνου διατήρησης της προσοχής σε ένα ερέθισμα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική αντίληψη και μνήμη, η οπτική διάκριση, ο χωρικός προσανατολισμός. Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στο σπίτι ή το σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, παράλληλα με την άσκηση των δεξιοτήτων τους, να περάσουν ευχάριστα και να εκφραστούν με τη ζωγραφική και το παιχνίδι. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 

2 8ema

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα

Το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεργάζονται και προσκαλούν παιδιά ηλικίας Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωριμία με τα μουσικά όργανα”, το οποίο αποσκοπεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Πνευστά, έγχορδα, κρουστά μουσικά όργανα & το πιάνο αποκαλύπτονται στα παιδιά από τους μαθητές του Ωδείου Αθηνών με τη συνοδεία του δασκάλου τους και διευθυντή των μουσικών σχολείων του Ωδείου Αθηνών κ. Φίλιππου Τσαλαχούρη και τους ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών η καθεμία. Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής και αφιερωμένη σε ένα είδος μουσικών οργάνων. Στάδια προγράμματος: α) Γνωριμία και εισαγωγή στο θέμα από τον ερμηνευτή του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στον χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (διάρκεια 15 λεπτά). β)  Ανακαλύπτουμε μια κατηγορία μουσικών οργάνων σε αίθουσα του Ωδείου Αθηνών (διάρκεια 50 λεπτά). γ) Κατασκευή ενός μουσικού οργάνου της κατηγορίας που ανακάλυψαν στον χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (διάρκεια 25 λεπτά). Σημείο συνάντησης: Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Εάν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε μία ή και σε περισσότερες συναντήσεις. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-16:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.