Ένα πιάτο που παντρεύει μοναδικά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά!
Υλικά:
1 πακέτο linguine
100 γρ. κυδώνια
1 τμχ σκόρδο
1 τμχ κρεμμύδι ξερό
1 τμχ φινόκιο
1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
Ζωμός από το άχνισμα
Κρασί λευκό 100 ml
Chives
Ξύσμα και χυμό από 1 lime
Παρμεζάνα
Βούτυρο
Τρόπος παρασκευής:
Σωτάρουμε τα κυδώνια με κρεμμύδι και σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και βάζουμε καπάκι και αφήνουμε κλειστό μέχρι να ανοίξουν.
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλατα 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σβήνουμε με τον ζωμό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα, βούτυρο, τα μυρωδικά, το lime και τα κυδώνια.