Ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης και αναστήλωσης της Βίλας Κλωναρίδη που έχει ανακηρυχθεί ως Νεώτερο Μνημείο

Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση της εμβληματικής «Βίλας Κλωναρίδη» στο πάρκο ΦΙΞ – Κλωναρίδη στα Πατήσια, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αντιστήριξης και αναστήλωσής της από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
Τηρώντας τη δέσμευσή της και ανταποκρινόμενη στο -επί δεκαετίες- αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής για την προστασία του αθηναϊκού αυτού τοποσήμου, η δημοτική αρχή της πόλης έσπευσε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες στήριξης του κτιρίου, το οποίο επί χρόνια παρουσίαζε εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Την κατάσταση αυτή ήρθε να επιβαρύνει η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από δυόμισι χρόνια καταστρέφοντας πλήρως την ξύλινη και μεταλλική υποδομή του κτιρίου, με αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό του ως επικίνδυνο στατικά και δομικά.
Για τη στήριξη και προστασία της Βίλας, ο Δήμος Αθηναίων εκπόνησε μελέτη σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το κτίριο έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠΠΟ ως Νεώτερο Μνημείο.