Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κινέζικης κουζίνας που γίνεται εύκολα και αποτελεί μια τέλεια ιδέα για γεύμα ή δείπνο. Κι αν δεν σας αρέσει το κοτόπουλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γαρίδες ή με ανανά! Πάμε να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο!
Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλου
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. σπορέλαιο, χωρισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
4 κούπες μαγειρεμένο λευκό ρύζι
3/4 κούπας κατεψυγμένο αρακά
3 μεγάλα αβγά χτυπημένα
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Πώς γίνεται:
– Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (8-10 λεπτά ανά πλευρά).
– Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, κόβουμε σε μπουκιές και αφήνουμε στην άκρη.
– Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν (1 λεπτό ακόμη).
– Ρίχνουμε το ρύζι και τον αρακά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ζεσταθούν (2-3 λεπτά).
– Σπρώχνουμε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο στην άλλη πλευρά. Εκεί, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά, τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν σχεδόν τελείως και μετά τα αναμειγνύουμε με το ρύζι.
– Φέρνουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ενσωματώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
– Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και απολαμβάνουμε!