Φτιάχνουμε Chocotorta Αργεντινής

Η Chocotorta είναι ένα αργεντίνικο επιδόρπιο φτιαγμένο με λεπτά μπισκότα σοκολάτας, dulce de leche και μαλακό τυρί. Τέλεια ιδέα για πάρτι και απίστευτα εύκολη γιατί δεν χρειάζεται ψήσιμο! Πάμε να φτιάξουμε σοκολατένια Chocotorta. Είναι η γλυκιά πρότασή μας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Θα χρειαστούμε:
450 γρ. dulce de leche
450 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα αλάτι
250ml γάλα ή έτοιμο καφέ στιγμής
750 γρ. τετράγωνα μπισκότα με γεύση σοκολάτας (πτι μπερ)
κακάο σε σκόνη
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Πώς γίνεται:
– Ανακατεύουμε το dulce de leche, το μαλακό τυρί και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
– Ρίχνουμε το γάλα ή τον καφέ σε ένα ρηχό μπολ και βουτάμε κάθε μπισκότο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσει αλλά να μην διαλυθεί. Στρώνουμε τα μουλιασμένα μπισκότα σε ταψί 20×30 εκ. (μία στρώση).
– Απλώνουμε μια παχιά στρώση από το μείγμα dulce de leche πάνω από τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε με στρώσεις μπισκότων και μείγματος dulce de leche μέχρι να εξαντληθούν όλα (θα πρέπει να τελειώσουμε με μια στρώση από το μείγμα dulce de leche).
– Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξει ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
– Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και με σταγόνες σοκολάτας. Κόβουμε σε τετράγωνα και απολαμβάνουμε!

Tip
Απογειώνουμε τη γεύση τελειώνοντας με μια στρώση γλάσου ή γκανάζ σοκολάτας!