Ο Δήμος Αθηναίων αποκτά μια νέα ποδοσφαιρική αρένα 8,5 στρεμμάτων και ένα μίνι γήπεδο 5×5 στο Γουδή

Ένα εμβληματικό ακίνητο της Αθήνας, το Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή περνά στη φάση της αξιοποίησης προς όφελος των κατοίκων της πρωτεύουσας, ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.). Mετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης, η Ε.Τ.Α.Δ. εκμισθώνει στον Δήμο Αθηναίων τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Κέντρου και την Κεντρική Αγωνιστική Αρένα του Ολυμπιακού Κέντρου με μικτό εμβαδόν γηπέδου περίπου 8,5 στρεμμάτων (8.385,67 τ.μ.).

Η ποδοσφαιρική αρένα στο Γουδή, διαθέτει κερκίδα 840 θέσεων και βάσεις φωτισμού, ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις που αποκτά ο Δήμος περιλαμβάνεται κι ένα γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, διαστάσεων 5×5. Με τη χρήση των δύο γηπέδων αναμένεται να δοθεί σημαντική “ανάσα” στους αθλητές, αλλά και σε όσους αγαπούν την άθληση. Παράλληλα, η απόκτηση τους θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος, προσφέροντας τόσο στις ομάδες όσο και στους δημότες της Αθήνας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερες ώρες για ποιοτική άθληση και παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους.

Πλέον, ο δήμος αναλαμβάνει να αξιοποιήσει σταδιακά τον χώρο ως πόλο αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύτιμη διέξοδο στους κατοίκους της Αθήνας, που θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν σε έναν σημαντικό αστικό χώρο πράσινου.