Όλη η λαχταριστή γεύση του τυριού που λιώνει στο στόμα, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, εύκολα και γρήγορα για ένα …ακαταμάχητο αποτέλεσμα! Πάμε να φτιάξουμε σουφλέ μοτσαρέλας με κοτομπουκιές.
Θα χρειαστούμε:
450 γρ. ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά (περίπου 1 πακέτο)
αλάτι
700 ml σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά (2 βάζα)
450 γρ. κατεψυγμένες κοτομπουκιές (1 πακέτο)
4 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190º. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 20 x 28 εκ.
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν πολύ al dente, συνήθως 2 με 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το 1 βάζο σάλτσας και ανακατεύουμε.
– Στρώνουμε το μισό μείγμα ζυμαρικών στον πάτο του ταψιού, τοποθετούμε από πάνω τις μισές κοτομπουκιές σε μία στρώση, περιχύνουμε με το μισό βάζο σάλτσας, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
– Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και από πάνω τις υπόλοιπες κοτομπουκιές σε μία στρώση, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
– Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει, για 10 με 15 λεπτά ακόμα.
– Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.