Φριτάτα με λουκάνικα και πιπεριές

Το πρωινό συναντά το δείπνο! Κάτι ανάμεσα σε φριτάτα πρωινού και πίτσα, που σημαίνει ότι είναι εξίσου απολαυστική για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πάμε να φτιάξουμε εύκολη και νόστιμη ιταλική φριτάτα.

Θα χρειαστούμε:
12 μεγάλα αβγά
1/4 κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και έξτρα για το σερβίρισμα
1/4 κούπας γάλα πλήρες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά (χωρίς τα σπόρια) κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κιλό πικάντικο ή γλυκό ιταλικό λουκάνικο (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα) κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κούπες σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά (ή έτοιμη σάλτσα για πίτσα)
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον βασιλικό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
– Σε αντικολλητικό τηγάνι 26 εκ. (κατάλληλο και για φούρνο), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3 λεπτά).
– Σπρώχνουμε τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού και βάζουμε τα λουκάνικα στην άλλη πλευρά. Ανακατεύουμε κάθε τόσο μέχρι τα λουκάνικα να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 5-6 λεπτά).
– Προσθέτουμε το μίγμα των αβγών. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και “ξύνοντας” απαλά τον πάτο και τις πλευρές του τηγανιού, βοηθάμε να ψηθούν και να πήξουν τα αβγά. Στο τέλος, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο τηγάνι.
– Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει το τυρί, για 4-5 λεπτά ακόμα.
Έτοιμο! Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Tip
Για πιο ελαφριά εκδοχή, χρησιμοποιούμε μανιτάρια αντί για λουκάνικο.