Burger Day την Κυριακή και κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στα νόστιμα και λαχταριστά burger που θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας!
Θα χρειαστούμε:
400gr μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
αλατοπίπερο
4 ψωμάκια burger
8 φέτες μπέικον
4 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
1/2 κ.γ. τσίλι
1 ντομάτα (σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)
φύλλα μαρουλιού
2 κ.γ. πικάντικη κέτσαπ
1 κ.γ. μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Πώς γίνεται:
– Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αβγά, το τσίλι και αλατοπίπερο και πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια.
– Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Όταν τα μπιφτέκια ετοιμαστούν, βάζουμε πάνω στο καθένα μία φέτα τυρί, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
– Βγάζουμε τα μπιφτέκια και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
– Για να φτιάξουμε τη σος, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και τη μουστάρδα.
– Ανοίγουμε τα ψωμάκια και βάζουμε μια κουταλιά σος στο κάτω ψωμάκι. Ύστερα, μαρούλι, ντομάτα και σοταρισμένο κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί και τελευταίο το μπέικον.
– Βάζουμε λίγη σος και στο επάνω ψωμάκι και κλείνουμε τα burger.
– Γαρνίρουμε με τηγανιτές πατάτες και απολαμβάνουμε!
Tips:
• Μπορούμε να προσθέσουμε πίκλες, πιπεριές, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και ό,τι άλλο μας αρέσει!
• Για περισσότερη νοστιμιά, φρυγανίζουμε λίγο τα ψωμάκια πριν τα γεμίσουμε.