National Fried Chicken Day σήμερα και θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο και τραγανό σπιτικό τηγανητό κοτόπουλο!
Θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
300ml γάλα
300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. πάπρικα (χωρισμένη στα δύο)
2 κ.γ. πιπέρι (χωρισμένο στα δύο)
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.σ. αλάτι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Πώς γίνεται:
– Aνακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα φλιτζάνι.
– Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις κοτομπουκιές και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα (ιδανικά απ’ το προηγούμενο βράδυ).
– Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών.
– Περνάμε τις κοτομπουκιές μία-μία απ’ το αλεύρι και τις βάζουμε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο (δεν παραφορτώνουμε κάθε τηγανιά γιατί αν πέσει η θερμοκρασία του λαδιού το κοτόπουλο θα πανιάσει).
– Τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος του κοτόπουλου) γυρνώντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό.
– Βγάζουμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
– Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.