Φτιάχνουμε αφράτα νegan pancakes!

Αν σας αρέσουν τα pancakes, σήμερα που είναι η μέρα τους, σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη vegan εκδοχή!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 κούπα γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1,5 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
vegan μαργαρίνη για το τηγάνισμα
σιρόπι αγαύης
φρούτα σε μικρά κομμάτια
ξηρούς καρπούς

Πώς γίνεται:
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγη vegan μαργαρίνη και σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε ένα μέρος από το μίγμα μας. Όταν δούμε ότι έχει πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μίγμα.

Το σερβίρισμα κάνει τη διαφορά!
Τοποθετούμε το ένα pancake μας πάνω στο άλλο και το αλείφουμε με σιρόπι αγαύης. Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας φρούτα σε μικρά κομμάτια και ξηρούς καρπούς.

Εναλλακτικά,
Μπορείτε να αλείψετε τα pancakes σας με λιωμένη vegan σοκολάτα και να γαρνίρετε με φυτική σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.