16)Mechanical Pencil Day

Στις 5 Ιουλίου είναι η Mechanical Pencil Day και αξίζει να μάθουμε πως ξεκίνησε.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1912, ο 19χρονος Tokuji Hayakawa άνοιξε ένα μικρό εργαστήριο στο κέντρο του Τόκιο. Τότε κατάφερε να εφεύρει ένα συνεχώς αιχμηρό μολύβι. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα του ιδρυτή της Sharp Corporation, μιας από τις κορυφαίες ηλεκτρονικές εταιρείες.

Ο Hayakawa έφερε έναν πρωτότυπο μηχανισμό που του επέτρεψε να κρατήσει το σημείο γραφής του μολυβιού σε κατάσταση λειτουργίας όλη την ώρα, και το τοποθετούσε σε μια μεταλλική θήκη.

Το 1915, ο Hayakawa έβαλε τα μολύβιά του προς πώληση όμως δεν είχαν μεγάλη απήχηση. Ο Hayakawa συνέχισε πεισματικά να εργάζεται στην αποθήκη μέχρι που εμφανίστηκε μια μεγάλη παραγγελία από μια εμπορική εταιρεία στην πόλη της Γιοκοχάμα.

Στη συνέχεια, για την μεγάλη ζήτηση σε παραγωγή μολυβιών, Hayakawa δημιούργησε μια άλλη εταιρεία, και συνέχισε να εργάζεται για το σχεδιασμό τους. Το 1916, ανέπτυξε ένα κεφάλι γραφίδας και το μηχανικό μολύβι πήρε τη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα.

Το προϊόν έλαβε ένα νέο όνομα – “πάντα αιχμηρό μολύβι”, Ever-Ready-Sharp μολύβι, από όπου πήρε και το όνομά της η Sharp Corporation.