4)Say Yes …to Self Defense

Αναγνωστάκος Γεώργιος Νικόλαος , Δάσκαλος Πολεμικών Tεχνών - Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος

Είχα την μέγιστη χαρά και τιμή να κληθώ πριν λίγο καιρό και να συμμετάσχω σε τηλεοπτικό πάνελ το οποίο διοργάνωσε το ίδρυμα Friedrich Naumann με επικεφαλή τον Δρ. Γραμμένο Αθανάσιο και καλεσμένους την Σοφία Μπεκατώρου, την ψυχολόγο εγκληματολόγο Όλγα Θεμελή , την Αντεισαγγελέα εν Αρειω Παγω Ξένη Δημητρίου και πολλούς ακόμα εκλεκτούς συνομιλητές. Έμαθα πολλά  από αυτή τη συζήτηση αλλά κυρίως σε αυτό το πρώτο άρθρο μου θέλω να εκθειάσω το θάρρος της κυρίας Μπεκατώρου να μιλήσει ξεπερνώντας τη φρίκη  που βίωσε καθώς και την συναισθηματική φόρτιση, ώστε να βοηθήσει να αναδυθούν κι άλλες τέτοιες απεχθείς ιστορίες τρόμου.

Το να αναδειχθούν οι ιστορίες είναι η μία άκρη του νήματος όμως τι γίνεται στην άλλη πλευρά, πως πρέπει να φροντίσουμε να εξαλειφθούν τα φρικιαστικά γεγονότα που μετατρέπονται σε ιστορίες;

Ενημέρωση, καθοδήγηση & εκπαίδευση!!! Βοηθήστε τα παιδιά σας ακούγοντας τα, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά  τους, μην αγνοείτε τα “σημάδια” . Ενημερώστε τα από πολύ μικρά ακόμα, για τον “Κανόνα των εσωρούχων”

Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα μέσα από το παιχνίδι και είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των δασκάλων Πολεμικών Τεχνών για να διδάξουν στα παιδιά το νόημα του Self Defense και πως να ορίζουν και να προστατεύουν εκείνα το σώμα τους.

Σε επόμενο άρθρο θα πούμε αναλυτικά όλα τα οφέλη των Πολεμικών Τεχνών στη ζωή των μικρών παιδιών, τόσο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική τους υγεία.

Τέλος, οφείλω να σημειώσω το πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα σε υποδομές ώστε να διαχειριστούμε καταστάσεις και να βοηθήσουμε ως κοινωνία και πολιτεία κι άλλα θύματα σεξουαλικης παρενόχλησης να μιλήσουν καθώς μόνο περίπου το 15% των περιπτώσεων βγαίνουν στην επιφάνεια. Μακρύς ο δρόμος δυστυχώς που πρέπει να διανύσουμε αλλά με το θάρρος τεράστιων ανθρώπων όπως η κυρία Μπεκατώρου γίνεται μια αρχή .

Δεν μπορώ όπως και να μη σταθώ στους αδαείς και ανάλγητους που εξέφρασαν την ερώτηση “Γιατί τώρα;”

Τεράστια η λύπη μου πραγματικά !

Τι πάει να πει “Γιατί τώρα;” 

“Γιατί έτσι!!!” Γιατί ζούμε σε μια κοινωνία ανώριμη η οποία βιάζει άπειρες φορές ακόμα, τα θύματα σεξουαλικης βίας με την άδικη κριτική της ! Ναι, γιατί έτσι!!!!

Μιλήστε !!!! Είμαστε μαζί σας!!!!