Cherry Cheesecake!

National Cherry Cheesecake Day αύριο (23/4) και θα φτιάξουμε το πιο εύκολο Cheesecake με κεράσια!

Θα χρειαστούμε:

250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου digestive)
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλη κομπόστα κεράσι

Πώς γίνεται:
– Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε βαθύ μπολ.
– Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
– Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ταρτιέρα και πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να πατηθεί και να γίνει ομοιόμορφη.
– Με μίξερ χειρός (στη μεσαία ταχύτητα) χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο (για περίπου 4 ώρες) μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε την κομπόστα πάνω στο cheesecake και σερβίρουμε.
– Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Tip
Γαρνίρουμε με επιπλέον κομπόστα και φρέσκα (χωρίς κουκούτσι) κεράσια κατά το σερβίρισμα.