Limoncello απ’ τα χεράκια μας!

National Limoncello Day αύριο (22/6) και θα φτιάξουμε το πιο εύκολο ιταλικό λικέρ!

Θα χρειαστούμε:

1/2 λίτρο αλκόολ 95%
φλούδες από 6 λεμόνια
500 γρ. ζάχαρη λευκή

Πώς γίνεται:
– Σε μεγάλο γυάλινο βάζο ρίχνουμε το αλκόολ και τις φλόυδες λεμονιών και τα αφήνουμε καλά κλεισμένα για 20 μέρες.
– Όταν περάσουν οι 20 μέρες, βράζουμε 500ml νερό με τα 500γρ. ζάχαρης, για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
– Αφού κρυώσει καλά, το προσθέτουμε στο βάζο με το αλκόολ και τις φλούδες λεμονιών.
– Αφήνουμε το μείγμα σε καλά κλεισμένο βάζο για ακόμα 20 μέρες.
– Έπειτα, αδειάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι και πετάμε τις φλούδες.
– Είναι έτοιμο!

Tips
• Για λιγότερο έντονη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλκοόλ με βότκα.
• Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε ένα παγάκι μεσα σε κάθε ποτήρι για πιο δροσερή αίσθηση.