Siemens και TOBEA μεταμορφώνουν την προσβασιμότητα στις παραλίες για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα

Το σύστημα «SEATRAC», που ενισχύεται από την τεχνολογία της Siemens και αναπτύχθηκε από την TOBEA, μια καινοτόμο start-up εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Πάτρα, δημιουργεί έναν μοναδικό τρόπο για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ώστε να αποκτούν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα και να βιώσουν την ελευθερία και τη χαρά της παραλίας σε μεγάλο βαθμό, χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια.

Το SEATRAC αποτελείται από μια ειδικά αναπτυγμένη καρέκλα τοποθετημένη σε ένα σύστημα τροχιάς. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μπαίνουν με ασφάλεια στο νερό και να επιστρέφουν στη στεριά, χωρίς εξωτερική βοήθεια. Η τεχνολογία του παρέχει στα άτομα μεγαλύτερο έλεγχο της ζωής τους, προωθεί την συμπερίληψη και εγγυάται ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η τεχνολογία του κεντρικού ελεγκτή της Siemens αποτελεί τον «εγκέφαλο» του SEATRAC, παρέχοντας προηγμένες λύσεις επικοινωνίας και τεχνολογίας. Εξασφαλίζει την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος, ακόμη και σε δύσκολα παράκτια περιβάλλοντα, με λειτουργίες όπως ο τηλεχειρισμός και η διάγνωση βλαβών. Τυχόν προβλήματα αναφέρονται γρήγορα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για έγκαιρη συντήρηση, διατηρώντας το SEATRAC λειτουργικό όλο το χρόνο. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και την προστασία των μοναδικών αλγορίθμων του. Το SEATRAC έχει ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερες από 250 παραλίες σε όλο τον κόσμο.

Είναι σημαντικό ότι…

  • Η τεχνολογία της Siemens καθιστά τη λειτουργία του SEATRAC αποτελεσματική, αξιόπιστη και αδιάλειπτη, ακόμη και σε δύσκολα παράκτια περιβάλλοντα
  • Περισσότερες από 250 παραλίες σε όλο τον κόσμο είναι ήδη προσβάσιμες
  • Η Siemens και η TOBEA αποδεικνύουν πώς οι τεχνολογίες δημιουργούν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο
  • Η καινοτομία προάγει τη συμπερίληψη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.