Η Enaon ανέλαβε πρωτοβουλία για νέα περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Πυλαίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Η Enaon, η Εταιρεία Βιώσιμων Δικτύων, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All for Blue και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, πραγματοποίησε με επιτυχία μία εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού της παραλίας Πυλαίας.

Η δράση που υλοποιήθηκε εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eταιρείας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και συνεισφέροντας στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.
Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την προαγωγή της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν εθελοντικά εργαζόμενοι της Εταιρείας Enaon και της θυγατρικής της Enaon EDA, μαζί με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon, κα Barbara Morgante και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon EDA, κα Francesca Zanninotti, καθώς και εθελοντές της All for Blue και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους τόσο για τον καθαρισμό της ακτής όσο και για τον υποβρύχιο καθαρισμό.
Η δράση απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την απομάκρυνση μεγάλου όγκου απορριμμάτων από την παραλία και τον βυθό. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι και
εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Πυλαίας, καταφέρνοντας να συλλέξουν πάνω από 172 κιλά απορριμμάτων από την παράκτια περιοχή.

Παράλληλα, ομάδα πιστοποιημένων δυτών ανέλαβε τον υποβρύχιο καθαρισμό, εξασφαλίζοντας μια ολιστική προσέγγιση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και τη διατήρηση των ακτών.