3)say yes & get impressed

Όταν η ευρηματικότητα ξεπερνά την φαντασία.
Οι ταξιδιώτες μπορούν τώρα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 στο κάστρο Μπραν ή κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.
Με τον τουρισμό να έχει υποστεί πλήγμα λόγω της πανδημίας, η ομάδα marketing του κάστρου έχει βρει έναν δημιουργικό τρόπο να συνδέσει τα εμβόλια κατά του COVID -19 με την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου.
Κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο, «μαραθώνιοι εμβολιασμού» πραγματοποιούνται ακριβώς έξω από το ιστορικό κάστρο του 14ου αιώνα χωρίς να απαιτείται ραντεβού, σε μια προσπάθεια μαζικής αντιμετώπισης του COVID-19.
«Θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους με έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να δεχθούν πιο ευχάριστα τη διαδικασία του εμβολίου» , δηλώνει ο διευθυντής marketing του κάστρου, Αλεξάντρο Πρίσκου
Όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να κάνουν το εμβόλιο (Pfizer για την ακρίβεια), λαμβάνουν ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού», στο οποίο απεικονίζεται εύστοχα ένας γιατρός με κυνόδοντες που φέρει μια σύριγγα.
Εκτός από το δίπλωμα, οι άνθρωποι επωφελούνται με δωρεάν είσοδο στα δωμάτια του κάστρου, τα οποία διαθέτουν 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων.
Με τη Ρουμανία να έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα διστακτικότητας στα εμβόλια στην Ευρώπη, αυτή η νέα πρωτοβουλία προσδοκά να αλλάξει τα δεδομένα.
Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιάστηκαν σχεδόν 400 άτομα, είπε ο κ. Πρίσκου προσθέτοντας ότι έχει λάβει πολλές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους απ’ όλο τον κόσμο που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο στο τρομακτικό περιβάλλον. Δυστυχώς μόνον οι κάτοικοι της Ρουμανίας μπορούν να λάβουν επίσημα δόση εμβολίου στο κάστρο.