Cocktail σε κουτί: Όταν η καραντίνα γεννά πρωτότυπες ιδέες

Αντώνης Βάτσος, Ιδιοκτήτης Le Coq Tail Mix Bar

Στην αρχή της πρώτης καραντίνας, ο Αντώνης Βάτσος, ιδιοκτήτης του Le Coq Tail Mix Bar στη Θεσσαλονίκη, είχε μια ιδέα που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη: Δημιούργησε Cocktail kits, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για να δημιουργήσουμε επαγγελματικού επιπέδου κοκτέιλ στο σπίτι. Κάθε κουτί περιλαμβάνει ένα σακουλάκι με το μίγμα ποτών στη σωστή αναλογία, τη διακόσμηση, το ποτήρι, ακόμα και τον πάγο, για να εξασφαλίσει ότι το κοκτέιλ θα είναι σωστό, ακριβώς όπως θα το απολαμβάναμε στο μαγαζί.

Όπως μας είπε, το εγχείρημα αποδείχτηκε απροσδόκητα επιτυχημένο. “Τώρα που ανοίξαμε, πολύς κόσμος έρχεται στο μαγαζί και μας δίνει τα εύσημα. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη μέσα στην καραντίνα για κάτι που θα θύμιζε την παλιά καθημερινότητα”. 

Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ ήταν το Zombie, που ο Αντώνης θεωρεί και το πιο γευστικό. Η συνταγή του έχει προκύψει από συνδυασμό τριών διαφορετικών συνταγών για το εμβληματικό κοκτέιλ. 

Παρά το άνοιγμα της εστίασης, το concept των κοκτέιλ σε κουτί θα συνεχιστεί, καθώς ο κόσμος συνεχίζει να τα ζητά. Σε συνεργασία με τη Wolt και την e-food, το μπαρ έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο 10 κοκτέιλ, ενώ όποιος θέλει, μπορεί να παραλάβει το κουτί του και από το μπαρ.

Το Le Coq Tail Mix Bar βρίσκεται στην περιοχή Κάστρα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το 1968 σαν καφενείο με μεζέδες, και περνάει από τον πατέρα στους γιους το 2006. Το 2013 ξεκίνησε να λειτουργεί σαν καφέ και κοκτέιλ μπαρ. Ξεχωρίζει για τα κοκτέιλ του και την υπέροχη θέα της πόλης.