6)Say Yes …to the Pastry Chef

 

Σταμάτης Σουβλέρης, Executive – Pastry Chef @Blue Star Ferries

Cheesecake Σοκολάτας

Για την βάση

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

150 γρ. σοκολάτα λιωμένη

300 γρ. μπισκότα Βιολάντα Digestive τριμμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, στρώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι ή σε μια φόρμα, δημιουργώντας μία βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. βούτυρο

20 γρ. κακάο

30 γρ κονιάκ

300 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. αυγά

50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία μπασίνα την σοκολάτα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Σε μια άλλη μπασίνα βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να φτάσουν τους 45ο – 50ο  C.

Όταν λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε απο το μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα αυγά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε το τσέρκι, όπου έχουμε στρώσει την βάση,  και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.  Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.