10)Social Media Day

Μπήκαν στη ζωή μας και έφεραν επανάσταση στην επικοινωνία. Άλλαξαν τον τρόπο που μιλάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Μας έκαναν να ενδιαφερθούμε περισσότερο για την εικόνα μας. Αναφορικά με τα brands… αν δεν είναι στα social media, απλώς δεν υπάρχουν… Ε, τι περιμένατε; Φυσικά και υπάρχει Social Media Day και τη γιορτάζουμε στις 30 Ιουνίου.

Στην αρχή είχαμε το τηλέφωνο, μετά ήρθε το φαξ, τo email, η κινητή τηλεφωνία και ακολούθησαν τα social media, ο πιο επαναστατικός τρόπος επικοινωνίας, που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα.

Μέσω των social media οι άνθρωποι μπόρεσαν να συνδεθούν μεταξύ τους και να μοιραστούν στιγμές από την καθημερινότητά τους απλά και διασκεδαστικά. Η επικοινωνία ωστόσο δεν περιορίζεται σε φίλους και οικογένεια. Εταιρίες κατάφεραν να προσεγγίσουν τους καταναλωτές με ένα εντελώς νέο και αποδοτικό τρόπο.

Μπορεί ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ να είναι ο άνθρωπος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, δημιουργώντας το Facebook και το Instagram, όμως σήμερα θα σταθούμε στην ιστορία των διδύμων που έχασαν στο Facebook μέσα από τα χέρια τους…

 

Οι δίδυμοι Κάμερον και Τάιλερ Γούινκλβος κατηγόρησαν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα της δημιουργίας του Facebook. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων όπου τα αδέρφια πέτυχαν έναν διακανονισμό 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, το ποσό είναι πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι η Facebook κατάφερε να μπει στη λίστα των εταιριών με καθαρή αξία τα 1 τρισ. δολάρια!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το 2002, ενώ τα δίδυμα αδέρφια σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημιούργησαν μαζί με έναν ακόμα συμφοιτητή τους, τον Ντίβια Ναρέντρα, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που το ονόμασαν Harvard Connection. Oι χρήστες του είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ, να αποκτήσουν διαδικτυακούς φίλους και να ανταλλάζουν μηνύματα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το Facebook, που τα αδέρφια επιμένουν πως βασίζεται στο δικό τους μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν το έβαλαν κάτω…

Τα αδέρφια Γούινκλβος επένδυσαν 11.000.000 σε bitcoins, αγοράζοντας περίπου 100.000 κρυπτονομίσματα. Επίσης, ασχολήθηκαν με τις επενδύσεις αυξάνοντας συνεχώς το χαρτοφυλάκιό τους. Σήμερα οι δίδυμοι είναι δισεκατομμυριούχοι!

Και αφού το καλεί η μέρα μην ξεχάσεις να κάνεις like στο https://www.facebook.com/sayyestothepressmagazino

follow στο https://www.instagram.com/sayyes_tothepress/

και subscribe στο https://sayyestothepress.us1.list-manage.com/subscribe?u=f68c06d16cd885a9ab09c8601&id=84eea1ca6e

INFO

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για 144 λεπτά κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Της Βένιας Αντωνίου