3)say yes & get impressed

Το 1992 ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε κατά το δρομολόγιο του από το Χονγκ Κονγκ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σκορπίζοντας 28.000 πλαστικά παπάκια τα οποία κατευθύνθηκαν από την Κίνα προς τις ΗΠΑ.

Κανένας τότε δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι τα ίδια παιχνίδια μπάνιου θα εξακολουθούσαν να επιπλέουν στους ωκεανούς του κόσμου σχεδόν 20 χρόνια αργότερα.

Τα παπάκια θα λέγαμε ότι ναυάγησαν στα μισά του κόσμου. Μερικά έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Χαβάης, της Αλάσκας, της Νότιας Αμερικής, της Αυστραλίας και του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Άλλα βρέθηκαν κατεψυγμένα σε πάγο της Αρκτικής ενώ άλλα έχουν φτάσει μέχρι τη Σκωτία και τη Νέα Γη στον Ατλαντικό.

Τα χαρισματικά παπάκια έχουν βαφτιστεί, “Friendly Floatees”, από αφοσιωμένους οπαδούς που έχουν παρακολουθήσει την πρόοδό τους με τα χρόνια.”Έχω έναν ιστότοπο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να μου στέλνουν φωτογραφίες από τις πάπιες που βρίσκουν σε παραλίες σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Curtis Ebbes Meyer, συνταξιούχος ωκεανογράφος και ενθουσιώδης Floatee.

Ο χάρτης περιγράφει την έκταση που έχουν ταξιδέψει οι πάπιες μέχρι στιγμής.