4)41η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού

Ισπανία: Καλά τα νέα από τους γείτονες!

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την έκθεση Fitur που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου. Για το 2021, τα έσοδα από την έκθεση υπολογίζονται στα 100 εκ. ευρώ.

Η 41η διεθνής έκθεση τουρισμού, Fitur, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 και 21 Μαΐου για τους επαγγελματίες και 22 έως 23 Μαΐου για το υπόλοιπο κοινό, στη Μαδρίτη, στους χώρους του επίσημου διοργανωτή εμπορικών εκθέσεων της πόλης, Ifema.

Στην έκθεση παραδοσιακά, συμμετέχουν επιχειρήσεις και επίσημες εθνικές αποστολές από 165 κράτη, με περισσότερους από 260 χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση διοργανώνεται συνήθως στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας, οι διοργανωτές μετέφεραν τη φετινή έκδοση τον Μάιο προκειμένου να υπάρξει φυσική παρουσία.

Και παραδοσιακά και ψηφιακά

Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά, κατά την οποία η έκθεση είχε διττή μορφή, αφού εκτός από την παραδοσιακή μορφή, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη, δημιουργήθηκε διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι, μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους και παράλληλα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά όλα τα δρώμενα. Η διαδικτυακή μορφή πραγματοποιείται από την 5η Μαΐου έως και την 4η Ιουνίου.

 

Θετικό πρόσημο!

Τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών αναφέρουν ότι συμμετείχαν 5.000 επιχειρήσεις από 55 χώρες, ενώ υπήρξαν και 37 επίσημες εθνικές αποστολές. Από την Ισπανία συμμετείχαν και οι 17 Αυτόνομες Κοινότητες καθώς και οι Αυτόνομες Πόλεις Θέουτα και Μελίγια, με την Κοινότητα της Μαδρίτης να αποτελεί τον φετινό τιμώμενο εκθέτη. Συνολικά, την έκθεση επισκέφθηκαν 62.000 άτομα, εκ των οποίων 42.000 επαγγελματίες και 20.000 επισκέπτες. Ο αντίκτυπος για τη Μαδρίτη είναι μεγάλος, αφού η πόλη βασίζει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων της από την πραγματοποίηση εμπορικών εκθέσεων, με τη Fitur να είναι η σημαντικότερη αυτών.