7)National Rosé Day

Δεν είναι κόκκινο ούτε λευκό. Είναι ροζέ και το Σάββατο γιορτάζει!

Κάθε δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου το ροζέ κρασί έχει την τιμητική του. Πώς φτιάχνεται όμως το ροζέ κρασί; Είναι ο συνδυασμός λευκού με κόκκινο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ψηφίσετε ροζέ…

-Μπορεί να φαίνεται περίεργο όμως το ροζέ -κατα κύριο λόγο- δεν προκύπτει αναμιγνύοντας κόκκινο και λευκό κρασί! Αυτό που καθορίζει αν το κρασί θα γίνει λευκό (από κόκκινα σταφύλια), ροζέ ή κόκκινο είναι το χρονικό διάστημα που θα μείνουν οι φλούδες μαζί με τον σταφυλοχυμό! Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φτιάξουμε λευκό κρασί από κόκκινα σταφύλια, αρκεί να αφαιρέσουμε σχεδόν αμέσως τις φλούδες κατά τη διάρκεια της οινοποίησης.

– Οι πρωτογενείς γεύσεις του ροζέ κρασιού είναι κόκκινα φρούτα, άνθη και εσπεριδοειδή. Η γεύση διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία του σταφυλιού.

– Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ροζέ κρασιού είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

– Στην Ελλάδα οι βασικές ποικιλίες από τις οποίες φτιάχνονται παραδοσιακά τα ροζέ κρασιά είναι το Ξινόμαυρο και το Αγιωργίτικο.

Όσο πιο παλιό… τόσο πιο καλό:  Ένας μύθος καταρρίπτεται

Το ροζέ κρασί σπάει τον κανόνα που θέλει το παλιό κρασί να υπερέχει! Το ροζέ κρασί δεν γίνεται καλύτερο όσο παλαιώνει. Οπότε το απολαμβάνετε… νέο και η επίγευσή του σας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα. Και να θυμάστε: Το ξηρό ροζέ κρασί έχει μεν ικανοποιητική οξύτητα αλλά δεν έχει πολλή ζάχαρη. Έτσι, ο φρουτώδης χαρακτήρας του παραμένει αναλλοίωτος!

Οι λάτρεις του ροζέ υποδέχονται το καλοκαίρι με τη νέα εσοδεία L’Esprit du Lac

Το αγαπημένο ανοιχτόχρωμο ροζέ της Κυρ-Γιάννη μόλις λάνσαρε τη νέα σοδειά του 2020, ιδανική στιγμή για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι του 2021.

Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, βερίκοκα και άγουρη φράουλα στη μύτη δένουν εξαίρετα με τις ελαφριές τανίνες και τη δροσιστική οξύτητα που κυριαρχούν στο στόμα.

Συνδυάστε το με πιάτα τις Μεσογειακής κουζίνας ή απολαύστε το μόνο του ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα δίπλα στο κύμα.

Απολαύστε το ανοιχτόχρωμο ροζέ του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και ανακαλύψτε το πνεύμα μέσα σας!

Της Βένιας Αντωνίου