2)Color TV Day

Color TV Day σήμερα και γιορτάζουμε την μετάβαση την τηλεοπτικής εικόνας απο το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο!

Η έγχρωμη τηλεόραση ήταν σε εξέλιξη ήδη από το 1897, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί μέχρι το 1928. Σε αυτό το σημείο έγινε μια έγχρωμη μετάδοση, αλλά η πρώτη ολοκληρωμένη έγχρωμη εκπομπή πραγματοποιήθηκε το 1938.

Οι συγκεκριμένες εκπομπές ήταν μόνο δοκιμαστικές, και τον Ιανουάριο του 1954 η πρώτη εθνική εκπομπή ήταν γεγονός, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή ψυχαγωγίας.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή ενός πολύ σημαντικού σημείου καμπής, και μόλις το 1965 πραγματοποιήθηκε η επίσημη μετάβαση. Συγκεκριμένα ήταν μια τεράστια μέρα για την έγχρωμη τηλεόραση, διότι έγινε η ανακοίνωση ότι πάνω από το ήμισυ όλων των εκπομπών prime-time θα γινόταν έγχρωμα!

Ενώ η έγχρωμη μετάδοση ανέβαινε, χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος για να κάνει επιτέλους η εγχώρια τηλεόραση τη μετάβαση στο χρώμα. Η υπάρχουσα τεχνολογία περιελάμβανε μεγάλες boxy τηλεοράσεις που ήταν απαγορευτικά ακριβές για τον τελικό καταναλωτή, και μόλις το 1980 η πλειοψηφία των διαθέσιμων τηλεοράσεων ήταν όλες έτοιμες για χρώμα.

Στην Ευρώπη τα συστήματα ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων υστερούσαν λίγο. Το 1967 ξεκίνησαν να γίνονται τακτικά οι μεταδόσεις, και λίγο αργότερα στη δεκαετία του ’80 έγινε μια κοινή μέθοδος μετάδοσης εικόνων.

Τέλος εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και μέσα σε 5 χρόνια έγινε η νούμερο 1 προτιμώμενη μορφή μετάδοσης σε κάθε γωνιά της γης.