10)Happy Siblings Day!

Μετά τη γιορτή της μητέρας και τη γιορτή του πατέρα, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε και την ημέρα των αδερφών. Η 25η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα αδέρφια και μία καλή αφορμή για να γιορτάσουμε μαζί τους.

Είναι οι άνθρωποι που έκαναν την παιδική μας ηλικία αξέχαστη. Οι πρώτοι μας φίλοι! Μαλώναμε αλλά πάντα στο τέλος τα βρίσκαμε, άλλωστε, ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας! Πάντα στο πλευρό μας, συνοδοιπόροι μια ζωή, τα αδέρφια μας ξέρουν τις περισσότερες -αν όχι όλες- τις πτυχές της προσωπικότητάς μας και όταν ανακαλούμε περιστατικά από την παιδική μας ηλικία, αναπολούμε τα χρόνια που ξημεροβραδιαζόμασταν παρέα, εκμυστηρευόμασταν τα μυστικά μας και κάναμε σχέδια… που συχνά δεν έβρισκαν σύμφωνους τους γονείς μας. Είτε είσαι το μικρότερο είτε το μεγαλύτερο αδερφάκι, η αγάπη όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει!

Γι’ αυτό σήμερα μην ξεχάσεις να επικοινωνήσεις με αυτούς που μοιράστηκες τα παιχνίδια και τα γλυκά σου όσο κι αν τα ήθελες μόνο για σένα…

 

Say yes and get impessed

Τα αδέρφια που έμαθαν τον κόσμο να πετάει!

Όλα ξεκίνησαν με ένα παιχνιδάκι από τη Γαλλία. Ο πατέρας τους πήγε στο σπίτι ένα μικρό ελικοπτεράκι για τα παιδιά, καθώς πίστευε βαθιά στην εκπαιδευτική αξία των παιχνιδιών.  Τα παιδιά ήταν ο Γουίλμπερ και ο Όρβιλ Ράιτ. Το ελικοπτεράκι ήταν δημιούργημα ενός γάλλου πειραματιστή του 19ου αιώνα, του Αλφόνς Πενό. Τα αδέρφια το ονόμασαν «νυχτερίδα». Αυτό συνέβη το 1878.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα τα δύο αδέρφια άνοιξαν μια εταιρία κατασκευής και εμπορίας ποδηλάτων στο Οχάιο. Όσα έμαθαν για τα ποδήλατα ήταν τελικά χρήσιμα για την κατασκευή ενός… αεροπλάνου.

Το 1899 άρχισαν να κατασκευάζουν ανεμόπτερα και να ανακαλύπτουν τους νόμους της αεροναυτικής, με τη δημιουργία μιας αεροδυναμικής σήραγγας στο Ντέιτον. Το 1903 κατασκεύασαν αξιόπιστους κινητήρες και έλικες.

Το αεροπλάνο τους είχε το όνομα Flyer 1 και ήταν κατασκευασμένο από ξύλο ελάτης. Είχε μήκος 6,5 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 12,3 μέτρα, ενώ το ένα φτερό του ήταν μεγαλύτερο από το άλλο κατά μερικά εκατοστά, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευστάθεια στο αεροπλάνο. Ο πιλότος ήταν τοποθετημένος μπρούμυτα και με ένα μοχλό κατηύθυνε το πηδάλιο.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1903 οι αδερφοί Ράιτ πέταξαν το πρώτο αεροπλάνο και άλλαξαν τον κόσμο!