10-11)Scrunchies

Η Ειρήνη Προγουλάκη μπήκε δυναμικά στο χώρο της μόδας κάνοντας πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο! Εμείς την… ανακαλύψαμε από τα scrunchies, τα πρωτότυπα λαστιχάκια για τα μαλλιά. Τώρα όμως θα τη γνωρίσουμε καλύτερα!

 

-Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου;

Από μικρή ονειρευόμουν να έχω τη δική μου συλλογή ρούχων και αξεσουάρ!  Τον Σεπτέμβρη του 2018 πήρα τη μεγάλη απόφαση να γραφτώ σε μία ιδιωτική σχολή για σχέδιο μόδας. Κάπου εκεί ξεκίνησε για μένα το ταξίδι… Η πανδημία όμως έβαλε φρένο προς στιγμήν στα σχέδιά μου για τη δημιουργία της δικής μου σειράς ρούχων.
Δεν το έβαλα όμως κάτω! Καθημερινά πειραματιζόμουν και δημιουργούσα  διάφορα πατρόν! Τότε μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω το πρώτο scrunchy ! Σκέφτηκα πως εν μέσω πανδημίας όπου η καθημερινή ζωή όλων μας έχει αλλάξει και το daily style είναι περισσότερο comfy, τι πιο ωραίο από ένα μοντέρνο λαστιχάκι για τα μαλλιά!
Ξεκίνησα βγάζοντας φωτογραφίες και τις ανέβαζα στο instagram. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη που εισέπραξα μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα εν μέσω πανδημίας.

-Πώς  είναι αυτή η διαδρομή μέχρι τώρα; Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που είχες να αντιμετωπίσεις και ποια η μεγαλύτερη ευλογία που έχει προκύψει μέσα από αυτό;

Το ταξίδι αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, αντιθέτως έχει αρκετές δύσκολες στιγμές. Χρειάστηκαν πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς και δεδομένου των δυσκολιών που είχαμε λόγω της πανδημίας πολλά πράγματα έχουν πάει πίσω.
Κυρία δυσκολία που αντιμετωπίζω ακόμα και σήμερα είναι η μετάβασή μου σε άλλη πόλη για να συναντήσω τους προμηθευτές μου και να επιλέξω τα υφάσματα από κοντά. Βιώνοντας όλο αυτό, πέρα από την προσωπική μου εξέλιξη θεωρώ ότι κέρδισα το στοίχημα με τον εαυτό μου και τους φόβους μου! Πραγματοποίησα ένα όνειρο χρόνων ρισκάροντας εν μέσω πανδημίας.

-Πώς εμπνέεσαι για τις δημιουργίες σου;

Σίγουρα παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας αλλά κυρία έμπνευση είναι οι δικές μου εικόνες… από μια κοπέλα που θα δω στο δρόμο να περπατάει μέχρι και τα ερεθίσματα που θα μου δώσουν απλά καθημερινά πράγματα… Μια ζωγραφιά, μια στιγμή στη φύση…
Συναισθήματα και εικόνες παντρεύονται στο μυαλό μου και προκύπτει μία δημιουργία.
Επίσης πάντα προσπαθώ να έχω ως πηγή έμπνευσης τις ανάγκες και τις προτιμήσεις που εκφράζει το αγοραστικό κοινό.

-Σκέφτεσαι να δημιουργείς κάποια στιγμή και τα δικά σου υφάσματα;

Έχω σαν μότο ζωής “ένα βήμα τη φορά”! Ξεκίνησα με τα  scrunchies, πέρασα στις μάσκες, τώρα ήρθαν τα t-shirts… Φυσικά και είναι στα σχέδιά μου ο σχεδιασμός δικών μου prints στα υφάσματα αλλά είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο. Οπότε, ίσως να μη γίνει πολύ άμεσα, καθώς σύντομα θα γίνω μανούλα για πρώτη φορά!

-Είδαμε ότι έχεις δημιουργήσει συνδυασμούς scrunchie και μάσκας. Πώς και αποφάσισες να κάνεις κάτι τέτοιο;

Η ανάγκη μου για να δημιουργήσω συνδυασμούς scrunchies και μάσκας ήρθε όταν συνειδητοποίησα πως πλέον η μάσκα δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ που μας προστατεύει, αλλά είναι ένα βασικό αξεσουάρ που ο γυναικείος πληθυσμός έχει ανάγκη να το φοράει και να νιώθει και όμορφα πέρα από προστασία… Φανταστείτε τις σκηνές από το Sex and the city 2 των γυναικών που φορούσαν μπούρκες από γνωστούς οίκους μόδας…

-Πώς επηρέασε η πανδημία τη λειτουργία της επιχείρησής σου και σε τι επίπεδο σε βοήθησε να αναπτυχθεί περαιτέρω;

Η πανδημία ήταν η κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσει το όνειρό μου και σήμερα να έχω φτάσει στο σημείο να έχω την δική μου επιχείρηση.
Επηρέασε θετικά, καθώς αναπτύχθηκαν οι αγορές μέσω ίντερνετ και αρνητικά λόγω των δυσκολιών όσον αφορά στις πρώτες ύλες μας και τους προμηθευτές μας.

-Ας κλείσουμε με μια φράση που σε αντιπροσωπεύει αυτή την περίοδο…

Κλείνοντας θέλω να πω πως τα αγαθά κόποις κτώνται!
Και θα συμπληρώσω πως ότι δε θέλει κόπο και χρόνο δεν κρατάει… δεν αξίζει.