16)Τι με συμβούλευε η μαμά μου για τους άντρες

 

Tίνα Α.Μιχαηλίδου, Relationship Blogger – Συγγραφέας

Από τότε που ήμουν μικρή θυμάμαι τη μαμά μου να με συμβουλεύει για τους άντρες και γενικά για τις σχέσεις. Μου τόνιζε τι πρέπει να προσέχω και πώς να ερμηνεύω τα λόγια και τις πράξεις του εκάστοτε συντρόφου μου.

Για να καταλαβαίνω πάντα αυτά που μου έλεγε, μου έφερνε ως παράδειγμα τις δικές τις σχέσεις ή μου ανέφερε περιστατικά από διάφορες φίλες της και μου επεσήμαινε τι να προσέχω. Αυτό βέβαια το κάνει και τώρα… Άλλωστε οι εποχές που ζούμε είναι πολύ πιο δύσκολες και τα πράγματα γενικά έχουν αγριέψει.

Περιττό να σας αναφέρω ότι με συμβούλευε και για τους διάφορους τύπους αντρών που μπορεί συναντήσω και ποιους από αυτούς θα πρέπει να αποφεύγω.

 

Τι μου έλεγε λοιπόν η μαμά μου;

 

Don’t touch – (για τις γυναίκες) :

Τους παθητικά ζηλιάρηδες

Τους άντρες με τάση στον τζόγο

Τους άντρες με τάση στον αλκοολισμό

Όσους έχουν την πολυγαμία στο αίμα τους

Τέλος, ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε στη ζωή μας άντρες που σηκώνουν χέρι σε μια γυναίκα. Γιατί δυστυχώς αν συμβεί μια φορά οι πιθανότητες λένε ότι θα ξανασυμβεί και ένας τέτοιος άνθρωπος δύσκολα θα αλλάξει.

Και γενικά δεν πρέπει καμία γυναίκα να δέχεται βία σε οποιαδήποτε μορφή της (είτε σωματική είτε ψυχολογική).

Touch – (άντρες κρατήστε σημειώσεις) :

Αυτό που αξίζει και χρειάζεται τελικά κάθε γυναίκα είναι:

Άντρες με περιεχόμενο

Άντρες που είναι αυτοδημιούργητοι, με όνειρα και στόχους

Άντρες που εκτός από την εξωτερική εμφάνιση κοιτάζουν και την ψυχή μιας γυναίκας

Άντρες που τα λόγια τους τα κάνουν πράξεις

Και άντρες που σέβονται, φροντίζουν και υπολογίζουν την σύντροφό τους

Επίσης πάντα με συμβούλευε πως ναι μεν κάθε γυναίκα μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή της να κάνει μια λάθος επιλογή συντρόφου, αλλά το ζητούμενο είναι την εμπειρία της αυτή να την χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Να οχυρώσει τον εαυτό της και να μπορεί να προχωρήσει πιο δυνατή στη ζωή της!

Κλείνοντας λοιπόν πρέπει να σας πω ότι η μαμά μου τελικά πάντα έπεφτε μέσα στις σχέσεις μου! Αργότερα όμως έμαθα μέσα από τις συμβουλές και τα παραδείγματά της να αναπτύξω και εγώ την κριτική ικανότητα για να καταλαβαίνω αν ο σύντροφος που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου αξίζει ή όχι.

Συμπέρασμα:

Ακούμε πάντα τις μανούλες μας γιατί (όσο και να μας εκνευρίζει) έχουν σχεδόν πάντα δίκιο, σαφέστατα περισσότερη εμπειρία από εμάς και ό,τι μας λένε είναι από την αστείρευτη αγάπη που μας έχουν!