5)Mac and Cheese Day ή αλλιώς μακαρόνια με τυρί!

Eκτός των άλλων στις 14 Ιουλίου γιορτάζουμε τη “Mac and Cheese Day” που σημαίνει μακαρόνια με τυρί. Και επειδή εδώ ταιριάζει η φράση «δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω», πάμε να δούμε μια “Mac and cheese” συνταγή που θα φτιάξουμε μόνοι μας και γι’ αυτό η χαρά θα είναι διπλή αφού στη χαρά της απόλαυσης θα προστεθεί και αυτή της δημιουργίας… Και αν τα προσφέρετε τότε η χαρά θα τριπλασιαστεί!

Βάλτε γάντια, ποδιές και ό,τι άλλο θέλετε -όχι πολλά γιατί έχει καύσωνα- και ξεκινάμε!

Το πιο minimal ιταλικό πιάτο

Cacio e Pepe σημαίνει τυρί με πιπέρι!

Η ιστορία του πιάτου: Οι βοσκοί στα βουνά γύρω απ’ τη Ρώμη που δεν είχαν την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουν πολλά υλικά, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το τυρί πεκορίνο που έφτιαχναν, λίγο πιπέρι και pasta.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. σπαγγέτι ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε
250 γρ. ψιλά τριμμένο πεκορίνο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς γίνεται

Βράζετε το νερό και στη συνέχεια ρίχνετε τα μακαρόνια. Όταν γίνουν αλντέντε τα στραγγίζετε, αλλά κρατάτε ένα φλιτζάνι από το βρασμένο νερό. Τώρα ήρθε η ώρα της σάλτσας! Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνετε τριμμένο τυρί (όχι όλη την ποσότητα), πιπέρι και το βρασμένο νερό που κρατήσατε και δημιουργείτε μια πηχτή σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Προσθέτετε όσο τυρί θέλετε ακόμα και καλή σας όρεξη!

 

Γευστικές γνώσεις

Υπάρχουν πάνω από 600 είδη pasta. Σίγουρα υπάρχουν σχήματα που ακόμη δεν έχουμε δει!

-Μακαρόνια: η τροφή της ευτυχίας! Με τη διάσπαση των υδατανθράκων κατά τη διαδικασία της πέψης, παράγεται σεροτονίνη. Είναι η ορμόνη που ανεβάζει τη διάθεσή μας.

Oι Ιταλοί δεν σπάνε τα σπαγγέτι και γενικότερα τα μακριά μακαρόνια. Τα μαγειρεύουν ολόκληρα, όπως ακριβώς είναι στη συσκευασία τους. Αυτό το κάνουν γιατί θέλουν να μπορούν να στριφογυρίζουν καλά στο πιρούνι τους!

Οι Ιταλοί φροντίζουν επίσης οι σάλτσες τους να είναι αρκετά πηχτές και να κολλάνε στα μακαρόνια.

 

Της Βένιας Αντωνίου