6)Video Games Day

Στις 8 Ιουλίου γιορτάζουμε τη Video Games Day! Είναι μια καλή αφορμή για να παίξουμε, αλλά και για να εκτιμήσουμε το παρασκήνιο της δημιουργίας τους! Όσοι ασχολούνται με τον σχεδιασμό video games έχουν πραγματικά όχι μόνο μεγάλη αγάπη γι’ αυτά, αλλά και μεγάλο ταλέντο! Δεξιότητες βέβαια χρειάζονται και για όσους απολαμβάνουν τα video games… και είναι πάρα πολλοί!

Είναι μέρος της ποπ κουλτούρας μας!

Τα video games μπήκαν δυναμικά στη ζωή μας τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καθώς τότε η εξέλιξη της τεχνολογίας ευνοούσε την ανάπτυξη της βιομηχανίας των video games.

Ιt’s Video Games Night!

Το να γιορτάσετε τη μέρα λιώνοντας στο παιχνίδι δεν χρειάζεται να σας το προτείνει κάποιος… το ξέρετε! Η ιδέα που ρίχνουμε στο τραπέζι είναι να οργανώσετε ένα Video Games Party όπου ο καθένας θα είναι ντυμένος με τη στολή (μπορεί και… αυτοσχέδια) ενός αγαπημένου χαρακτήρα και όλοι μαζί θα παίζετε σαν να μην υπάρχει αύριο! Φαντάζεσαι να παίζεις δίπλα στον Mario, τον Sonic τη Lara Croft;

 

 Ήξερες ότι…

Οι ιδρυτές της Apple, Steve Jobs, Steve Wozniak, και Ronald Wayne είχαν εργαστεί στην Atari Games Corporation, που  ήταν αμερικανική εταιρία παραγωγής arcade video games…

Βack to the Past

Τα πρώτα παιχνίδια χρησιμοποιούσαν διαδραστικές ηλεκτρονικές συσκευές. Η πιο παλιά δημιουργήθηκε το 1947 από τους Thomas T. Goldsmith Jr. και Estle Ray Mann και ήταν μία “Συσκευή σωλήνα καθοδικών ακτίνων ψυχαγωγίας”. Έμπνευσή τους ήταν η οθόνη του ραντάρ.

Το 1971 έκανε την εμφάνισή του το Computer Space, που δημιουργήθηκε από τους Nolan Bushnell και Ted Dabney. Αυτό ήταν το πρώτο video game που βγήκε στο εμπόριο. Λειτουργούσε με κέρματα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “Soylent Green”.

Το Magnavox Odyssey (1972) ήταν η πρώτη οικιακή κονσόλα που χρησιμοποιούσε μία τυπική τηλεόραση.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε με τη δημιουργία του Pong της Atari. Τα video games τότε έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και έτσι ξεκίνησε η παγκόσμια βιομηχανία των video games.

 

Thats WOW!

Σχεδόν $45 δισ. ξοδεύτηκαν παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε αγορές video games για φορητές συσκευές.

Τα παιχνίδια με τα υψηλότερα έσοδα ήταν τα Honor of KingsPUBG MobileGenshin ImpactRoblox και Coin Master.

Της Βένιας Αντωνίου