13)World UFO Day

Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή αλλιώς UFO. Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά;

Το UFO σε μία πρόταση…

Είναι ένα ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει ή κινείται όπως οποιοδήποτε αεροσκάφος.

Τα UFO είναι όντα από άλλους πλανήτες και τα έχουμε χαρακτηρίσει ευφυή. Η πρόσφατη έκθεση του Πενταγώνου που ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο αναφέρεται σε εναέρια φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

Η έκθεση των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση οι αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δεν εντόπισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εναέρια φαινόμενα που παρατήρησαν πιλότοι του Ναυτικού τα τελευταία χρόνια έχουν σχέση με διαστημικά σκάφη εξωγήινων. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην μπορούν να εξηγήσουν κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις

Στην έκθεση γίνεται σαφές ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών που καταγράφηκαν τα 20 τελευταία χρόνια δεν προήλθε από προηγμένη τεχνολογία του στρατού ή της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί: ήταν μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ζητήματα σχετικά με τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί είναι δύσκολο να εξηγηθούν, όπως είναι η επιτάχυνση των κινήσεών τους. Ανώτεροι αξιωματούχοι επεσήμαναν πάντως ότι η ασάφεια των ευρημάτων δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει οριστικά θεωρίες περί εξωγήινων διαστημόπλοιων. Μάλιστα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα κάποιων φωτογραφιών και βίντεο που τραβήχτηκαν από το ναυτικό το 2019 και εμφανίζουν τριγωνικού σχήματος αντικείμενα να αναβοσβήνουν κινούμενα μέσα από τα σύννεφα.

Θυμίζουν σβούρες…

Αμερικανοί χειριστές μαχητικών αεροσκαφών περιέγραψαν ότι το καλοκαίρι του 2014 και τον Μάρτιο του 2015 κατέγραψαν σχεδόν καθημερινές πτήσεις παράξενων αντικειμένων που θύμιζαν σβούρες, σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Έδωσαν μάλιστα και άλλες πληροφορίες: τα αντικείμενα μπορούν να φτάνουν γρήγορα σε υψόμετρο 10 χλμ. και να διατηρούν υπερηχητικές ταχύτητες, χωρίς να απελευθερώνουν καυσαέρια.

Η πρώτη ταινία στο διάστημα!

Την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας στο διάστημα ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας! Η Roscosmos περιγράφει την ταινία ως ένα «διαστημικό δράμα» που θα φέρει τον τίτλο «Πρόκληση» («Challenge»). Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Οκτώβριο. Στο επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 θα επιβαίνουν η 36χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 37χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο «Τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η έναρξη της αποστολής είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου 2021 στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Roscosmos.