7)Good Neighbor Day: Οι γείτονες που έγιναν ήρωες!

Μπορεί πολλές φορές να είναι μεγάλος μπελάς και να μην ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε, όμως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι γείτονες έγιναν ήρωες! Και σήμερα, που γιορτάζουμε την Good Neighbor Day, με αυτούς θα ασχοληθούμε!

Έσωσε τον γείτονά του από τις φλόγες

Είκοσι χρόνια μετά την απώλεια της οικογένειάς του σε πυρκαγιά, έσωσε τον γείτονά του από τις φλόγες. Ο Mark Collum, ένας Αμερικανός από τη Μασαχουσέτη, έσωσε τον γείτονά του από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, είχε χάσει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους σε πυρκαγιά. Ο Collum όταν αντιλήφθηκε ότι ο γείτονάς του κινδύνευε να καεί από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το σπίτι του, μπήκε ο ίδιος στο φλεγόμενο σπίτι και του έσωσε τη ζωή! Χωρίς την παρέμβασή του, ο γείτονάς του θα είχε χάσει τη ζωή του στη φωτιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής.

 

Έσωσε σκυλάκι από αργό θάνατο, δίνοντάς του τροφή από το παράθυρο

O Zai Zai, ένας Golden Retriever που είχε εγκαταλειφθεί για μέρες σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Guangzhou της Κίνας χωρίς φαγητό και νερό, θα πέθαινε αν δεν υπήρχε ένας καλός γείτονας, ο Xu.

Ο γείτονας έσωσε τον σκύλο δίνοντάς του τροφή από ένα μικρό παράθυρο. Ο σκύλος καθόταν πίσω από το παράθυρο και τον κοίταζε… Αρχικά δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν εγκαταλελειμμένος, όταν όμως το κατάλαβε σκέφτηκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να περάσει την τροφή στον σκύλο. Έδεσε λουκάνικα και μπουκάλια με νερό σε ένα ξύλο και τα πέρασε μέσα από το παράθυρο, ώστε να μπορεί να φάει ο Zai Zai! Ο γείτονας πραγματοποίησε αυτόν τον ελιγμό επί έξι συνεχόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να βρει την τύχη των ιδιοκτητών του σκύλου και επικοινωνούσε με τις αρμόδιες αρχές για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό μέλλον για τον τετράποδο γείτονά του. Και κάπως έτσι έγινε ο σωτήρας και ήρωάς του!