13)Ήξερες ότι…

Επειδή είναι ωραίο να φτιάχνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και ό,τι μας ωφελεί… Και -κυρίως- επειδή μας αρέσει το DIY, σήμερα σας προτείνουμε τα παρακάτω…

 

Διατηρήστε τα δόντια σας λευκά με υλικά από την κουζίνα σας!

Και ποιος δεν θέλει να έχει καθαρά και λευκά δόντια; Ξέρετε όμως ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί καν να βγούμε από το σπίτι μας;

Ας δούμε δύο τρόπους λεύκανσης δοντιών που μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνοι μας:

  • Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει σημαντικές καθαριστικές ιδιότητες και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για τη λεύκανση των δοντιών μας. Ανακατέψτε λίγη σόδα με νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στη βούρτσα δοντιών σας και βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά για ένα λεπτό περίπου. Αμέσως μετά ξεπλύνετε το στόμα σας και είστε έτοιμοι!

 Φλούδα λεμονιού

  • Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και η φλούδα λεμονιού μπορεί να καθαρίσει τα δόντια σας. Με ποιο τρόπο; Απλά τρίψτε μια φλούδα στα δόντια σας και ξεπλύνετε το στόμα σας μετά.

Φτιάξτε μόνοι σας το σαμπουάν του σκύλου σας!

Θέλετε να κάνετε μπάνιο το σκυλάκι σας αλλά ξεμείνατε από σαμπουάν; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας, χρησιμοποιώντας μόνο νερό και δύο υλικά!

Για να φτιάξετε λοιπόν σαμπουάν για συχνή χρήση θα χρειαστείτε:

  • 4 κουτ.γλυκού σαπούνι Καστίλλης /Μασσαλίας/ Πράσινο

  • 4 φλιτζάνια νερό ζεστό

  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδιΠώς γίνεται:

  •  Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Στη συνέχεια αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο – απλικατέρ και κλείστε το. Μην ξεχνάτε να το ανακινείτε πριν από κάθε χρήση.