12)Ήξερες ότι…

Locked Folder: Απόκρυψη γυμνών φωτογραφιών από το Google Photos

Οι χρήστες των κινητών Android θα έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τις γυμνές τους φωτογραφίες.

Το Locked Folder του Google Photos θα επιτρέπει να κρύβουμε προσωπικές φωτογραφίες και videos από το timeline της εφαρμογής.  Ο φάκελος θα είναι μόνο προσβάσιμος με κωδικό ή βιομετρικά στοιχεία σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Android 6 και μεταγενέστερο.

Όσες φωτογραφίες αποθηκεύονται στο Locked Folder δεν θα γίνουν back up στο cloud. Ο Locked Folder αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως σε όλα τα Android τηλέφωνα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

DEYTERO AR8RO

Έρευνα: Η φωνή της μητέρας λειτουργεί ως φυσικό «παυσίπονο» για τα πρόωρα μωρά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Parini στην Ιταλία και το Πανεπιστήμιο Valle d’Aosta, η επίδραση της φωνής της μητέρας κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι τέτοια, που μπορεί να μειώσει τον πόνο που αισθάνεται το μωρό. Ειδικότερα, οι επιστήμονες παρατήσαν ότι όταν η μητέρα μιλάει στο πρόωρο βρέφος  κατά τη διάρκεια μία εξέτασης, μειώνονται οι εκφράσεις πόνου στο πρόσωπο του μωρού, ενώ τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης αυξάνονται, κάτι που διευκολύνει και τη διαχείριση του πόνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Scientific Report και τονίζουν τη σημασία της γονεϊκής παρουσίας για την υγεία και την ψυχολογία ενός πρόωρου μωρού.