9)Μπούτια κόκορα με κρεμμύδια γλασαρισμένα, λαχανικά και ελιές!

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Για το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα θα χρειαστείτε:

 

6 τμχ. μπούτια κόκορα
8 τμχ. κρεμμύδια εσαλότ
1 τμχ. καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
500 ml κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ
2 τμχ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
6 τμχ. ντοματίνια
1 κύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λευκό ξύδι
βούτυρο
φρέσκια ξινομυζήθρα
ζωμός κοτόπουλο
φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού
8 τμχ. μαύρες ελιές

Πώς γίνεται:

Σωτάρουμε τα μπούτια με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το ξύδι και με κόκκινο κρασί.

Μετά αφαιρούμε τα μπούτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα.

Σωτάρουμε τα λαχανικά και τον πελτέ μαζί και τα προσθέτουμε.

Σωτάρουμε τα εσαλότ με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε.

Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου, τις ελιές και την ντομάτα, τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ½ με 2 ώρες.

Τέλος, ρίχνουμε φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Έτοιμο!