4)Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η συμβολή της TÜV AUSTRIA Hellas στο restart του τουριστικού κλάδου

ΛΕΖΑΝΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟ (ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΕΚΕΙΝΗ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ)

Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Υπηρεσιών Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης & Υπεύθυνη Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV AUSTRIA Hellas

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έρχεται να εορταστεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα, λόγω της σημαντικής καλοκαιρινής επανεκκίνησης του τουρισμού, με τον κίνδυνο όμως της πανδημίας, να παραμένει ακόμα στις ζωές μας.

Στην TÜV AUSTRIA Hellas, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη, εργαστήκαμε όλοι μαζί για να σταθούμε στο πλευρό των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου της χώρας μας και φροντίσαμε να συμβάλλουμε ενεργά στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας, με κύριο στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Έχοντας ένα πελατολόγιο έως σήμερα 3.000 και πλέον επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, η TÜV AUSTRIA Hellas επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την προστιθέμενη αξία της πιστοποίησης, των τεχνικών ελέγχων και της εκπαίδευσης και εξακολουθεί να αποτελεί πρώτη επιλογή  ανάμεσα σε 28 φορείς όσον αφορά στην κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών.

Τι θα πρέπει να  προσέχουμε λοιπόν, όταν κάνουμε μία κράτηση σε ένα ξενοδοχείο ή επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο, για να διασφαλίζουμε την υγεία και την ασφάλεια μας, κατά τη διάρκεια των διακοπών μας;

  • Επιλέγουμε καταλύματα, που φέρουν πιστοποιήσεις που επιβεβαιώνουν π.χ. την ποιότητα των υπηρεσιών τους, την περιβαλλοντική τους διαχείριση ώστε να προλαμβάνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας τους κ.ά. Αναζητούμε επιχειρήσεις οι οποίες φέρουν την πρωτοποριακή πιστοποίηση CoVid Shield που επιβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 και τηρούνται με ευλάβεια προλαμβάνοντας και ελαχιστοποιώντας την διασπορά του.
  • Επιλέγουμε πιστοποιημένες επιχειρήσεις εστίασης με Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, όπως ISO 22000, με τα οποία αποδεικνύουν ότι εκπαιδεύουν κατάλληλα το προσωπικό τους, εξασφαλίζοντας την προαπαιτούμενη υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, μεριμνούν για τον τακτικό καθαρισμό των εγκαταστάσεών τους με τις απαραίτητες ενέργειες αποπαρασιτισμού και τον εκμηδενισμό των αλλεργιογόνων, ενώ τα προϊόντα τους πληρούν τις υψηλότερες των προδιαγραφών και η εφαρμογή αυστηρών κανόνων υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους παρασκευής και διάθεσης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα.
  • Φροντίζουμε να επιλέγουμε για τις βουτιές μας μόνο πισίνες ή/και υδάτινα πάρκα, που φέρουν την κατάλληλη πιστοποίηση ότι πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας, όπως αυτές προδιαγράφονται στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ 1069-1&2, ΕΝ 15288-1&2).

Για μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και μας δίνει δύναμη και κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολύτιμο και ευαίσθητο τουρισμό μας με το ίδιο πάθος, την ίδια συνέπεια, την ίδια αξία.