9) Νηστίσιμο κέικ κολοκύθας

Αριστέα Δαβράδου
Εναλλακτική Ζαχαροπλάστης

Σήμερα φτιάχνουμε ένα θρεπτικό και νόστιμο κέικ κολοκύθας!

Υλικά

Διαδικασία παρασκευής

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και, αφού τη στίψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
  2. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε.
  3. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι, ρίχνουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
  4. Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180°.
  5. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι -αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρουμε.