Με αφορμή την ημέρα, σας προτείνουμε μία συνταγή για κοτόσουπα βελουτέ για να την απολαύσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να μοιραστείτε ωραίες ιστορίες…
Θα χρειαστείτε:
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές φέτες
2 καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
πάπρικα
Πώς γίνεται:
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κοτόπουλο.
-Όταν πάρει χρώμα (από όλες τις πλευρές) προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την πάπρικα.
-Ρίχνετε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσουν όλα.
-Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου μία ώρα. Όποτε χρειάζεται, προσθέτετε νερό.
-Βγάζετε το κοτόπουλο από το σκεύος και πολτοποιείτε το μίγμα λαχανικών.
-Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτά κομματάκια και τα προσθέτετε στη σούπα σας ή αν προτιμάτε το απολαμβάνετε ξεχωριστά.
Tip
Mπορείτε να προσθέσετε κρουτόν για πιο… τραγανό αποτέλεσμα.
info
H σειρά βιβλίων Chicken Soup For The Soul του Jack Canfield και του Mark Victor Hansen έχει αγαπηθεί από πάρα πολύ κόσμο και στάθηκε αφορμή για να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα.
Σκοπός της ημέρας είναι να επικεντρωθούμε σε ό,τι καλό έχουμε καταφέρει και να το μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, απολαμβάνοντας μια ωραία κοτόσουπα.