6) Go to an Art Museum Day!

Με αφορμή την Go to an Art Museum Day που γιορτάζουμε σήμερα, ας κάνουμε μια βόλτα σε κάποια από τα πιο ιδιαίτερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στον κόσμο!

Σχεδιασμένο από τον Frank Gehry, το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο της Ισπανίας είναι ένα εντυπωσιακό μουσείο σύγχρονης τέχνης που καλύπτεται από τιτάνιο και ίσως το πιο διάσημο κτίριο της δεκαετίας του 1990. Το μουσείο έχει δώσει νέα πνοή στο Μπιλμπάο.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA), που βρίσκεται στο Midtown Manhattan της Νέας Υόρκης, αναγνωρίζεται ως το πιο σημαντικό μουσείο σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Ένας λαβύρινθος γυάλινων διαδρόμων επιτρέπει την προβολή της τέχνης από πολλές οπτικές γωνίες. Το 2004 μια ανακαίνιση ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Yoshio Taniguchi αύξησε τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου κατά σχεδόν 50%!

Το Tate Modern του Λονδίνου είναι το πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο μουσείο μοντέρνας τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου. Φιλοξενεί υπέροχα δημιουργήματα της σύγχρονης τέχνης, ανάμεσα στα οποία και έργα του Paul Klee, του Georges Braque, αλλά και του Pablo Picasso.

To Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει 21.000 εκθέματα, ανάμεσα τους πίνακες, γλυπτά, λιθοτυπίες, φωτογραφίες, αλλά και video art και προβολές ταινιών.

Το County Museum of Art στο Λος Άντζελες είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης σε ολόκληρη τη δυτική Αμερική και φιλοξενεί 120.000 αντικείμενα σε μία από τις κορυφαίες συλλογές σύχρονης τέχνης στον κόσμο.