7) It’s Cappuccino Day!

Σήμερα που είναι η μέρα του, πάμε να μάθουμε την ιστορία του και πράγματα που δεν ξέραμε γι’ αυτόν!

Ο Cappuccino είναι ιταλικής προέλευσης και αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού.

Η λέξη “Capuchin” σημαίνει καπάκι ή κουκούλα στα ιταλικά και το όνομα του αγαπημένου καφέ αντιπροσωπεύει την καφέ ενδυμασία των Καπουτσίνων, ενός θρησκευτικό μοναχικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας.

Η ιδέα του συγκεκριμένου ροφήματος ήταν μια βιεννέζικη προετοιμασία του λεγόμενου Καπουτσίνερ (kapuziner), με βάση τον καφέ, τη σαντιγί και άλλα συστατικά, δοκιμασμένη από το τέλος του 18ου αιώνα και στη συνέχεια προσαρμοσμένη στα εδάφη της Τεργέστης και στις άλλες ιταλοαυστροουγγρικές κτήσεις. Η διάδοση του ιταλικού καπουτσίνο χρονολογείται στα πρώτα 30 χρόνια του 20ου αιώνα.

Στην Ιταλία, παραδοσιακά καταναλώνεται το πρωί, στο πρωινό ή μετά, ποτέ όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων!

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μέθοδοι παραγωγής Cappuccino βελτιώθηκαν σημαντικά και απλοποιήθηκαν. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω των καλύτερων και ευρύτερα διαδεδομένων μηχανών εσπρέσο και των  νέων τεχνικών.

Ο Cappuccino συνιστάται να καταναλώνεται χωρίς την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού, για να γευτεί κανείς καλύτερα τα αρώματα και τη γεύση του.

Αποτελείται από περίπου 125 -130 ml γάλα και 25 ml καφέ. Αυτή είναι η σωστή αναλογία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να έχει τέλειο αποτέλεσμα!