11) Ήξερες ότι…

Εco friendly σπίτια: Η Ιταλία αναλαμβάνει το 110% του κόστους τους!

 

To «Superbonus» είναι ένα ανταποδοτικό πρόγραμμα που βοηθάει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ιταλία να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των σπιτιών τους και να μειώσουν τον σεισμικό τους κίνδυνο. Και γιατί λέγεται Superbonus; Η ιταλική κυβέρνηση προσφέρεται να επιστρέψει σε κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού το 110% του κόστους κατασκευής προκειμένου να μετατρέψει το σπίτι του σε eco-friendly κατοικία.

Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ήταν τεράστια, με το συνολικό έργο να κοστίζει στην κυβέρνηση 9 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο το 2021. Η κυβέρνηση της Ιταλίας εισήγαγε το πρόγραμμα μετατροπής των κατοικιών σε οικολογικές, καθώς πίστευε ότι οι κάτοικοι δεν θα προχωρούσαν σε καμία ενέργεια χωρίς μια τέτοιου είδους χρηματοδότηση.

Το ιταλικό κράτος χρησιμοποιεί αυτό το πολύ δελεαστικό πρόγραμμα και ως μια πρωτοβουλία για τόνωση της ιταλικής οικονομίας μετά τα πολλά εμπόδια που έφερε η πανδημία του COVID-19. Ειδικότερα, μέσω αυτού του προγράμματος, η ιταλική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα υπάρξει άνοδος στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

2 θεμα

Γιαούρτι και αβγά για υγιή μαλλιά

Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) τα προβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή φλεγμονής των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος, κάτι που οδηγεί σε ισχυρότερα θυλάκια τρίχας.

Επειδή το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, συμβάλλει στο να έχουμε υγιή μαλλιά. Επίσης, το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β5, η οποία μεταξύ άλλων βοηθάει και στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, που με τη σειρά του έχει θετική επίδραση στα μαλλιά μας.

Τα αβγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τα μαλλιά. Ακόμα, η βιοτίνη που έχουν τα αβγά χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά, ενώ συμβάλλει στο να μην ξεθωριάζει το χρώμα τους.