12) Ήξερες ότι…

Η οικολογική πόλη του μέλλοντος!

Το Nautilus Eco-Resort της Vincent Callebaut Architectures που βρίσκεται στις Φιλιππίνες αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιδέα περιβαλλοντικού σχεδιασμού για τις πόλεις του μέλλοντος.

Η οικολογική πόλη του μέλλοντος λοιπόν αποτελείται από μικρούς πύργους που είναι τοποθετημένοι σε τρεις κλάδους με θέα προς το τοπίο και στρέφονται προκειμένου να έχουν την καλύτερη πρόσβαση στο φως του ήλιου όλη την ημέρα.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν υπόστεγα που θυμίζουν πέταλα και κοράλλια. Εκεί υπάρχει ένας ειδικός χώρος για τους επιστήμονες οι οποίοι μελετούν τη θαλάσσια ζωή για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας. Στο κέντρο της λιμνοθάλασσας, υπάρχει ένα βουνό origami που περιλαμβάνει εργαστήρια και χώρους κολύμβησης αποσκοπώντας να ενθαρρύνει τους τουρίστες και τους επιστήμονες να αλληλεπιδράσουν.

Τα τεράστια πράσινα κοχύλια λειτουργούν ως μικρά ξενοδοχεία με εκθέσεις που έχουν ως βασικό θέμα τους το τοπικό κλίμα και γενικότερα τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut επισημαίνει: «Ανακαλύψτε τον κόσμο χωρίς να τον καταστρέφετε. Αναζωογονήστε τα οικοσυστήματα αντί να τα φτωχαίνετε και να τα ρυπαίνετε. Συμμετέχετε ενεργά στην αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

2 θεμα

WhatsApp: Σε ποιες συσκευές σταματά να λειτουργεί

Τέλος το WhatsApp για ορισμένες συσκευές, καθώς η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται πια σε 52 μοντέλα κινητών τηλεφώνων. Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρία, το WhatsApp δεν θα υποστηρίζεται σε όσες συσκευές Android «τρέχουν» έκδοση από την Android 4.1 και παλιότερη αλλά και για όσες συσκευές Apple έχουν την έκδοση OS 4.0.4 και παλιότερη, δηλαδή από το iPhone 6 και πίσω.

Η πλατφόρμα έκανε ενημερώσεις ασφαλείας οι οποίες απαιτούν τις νεότερες εκδόσεις των δύο λειτουργικών, iOS και Android. Προτείνεται λοιπόν είτε η μεταφορά του λογαριασμού σε ένα νεότερο μοντέλο είτε η αποθήκευση του ιστορικού των συνομιλιών. Να σημειωθεί όμως ότι σε κάποιες συσκευές συνεχίζει να παρέχεται δυνατότητα αναβάθμισης της εφαρμογής, μετά την αναβάθμιση και του ίδιου του λειτουργικού.