8) Ήξερες ότι…

Φρίντα Κάλο: 35 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε ο πίνακάς της «Ο Ντιέγκο κι Εγώ»

Ένας πίνακας της Φρίντα Κάλο πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 34,9 εκατομμύρια δολάρια – τιμή ρεκόρ για έργο της. Πρόκειται για την προσωπογραφία της με τίτλο “Diego y yo” με το πρόσωπο του συζύγου της, επίσης ζωγράφου, Ντιέγκο Ριβέρα, ενσωματωμένο στο μέτωπό της.

Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο της μεξικανής ζωγράφου σημειώθηκε το 2016 και ήταν τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Τον πίνακα «Ο Ντιέγκο κι εγώ», που πούλησε ένας άγνωστος συλλέκτης, αγόρασε ο Εντουάρντο Κονσταντίνι, ιδρυτής ενός μουσείου στο Μπουένος Άιρες, για την ιδιωτική του συλλογή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η απεικόνιση του Ριβέρα στο έργο της Κάλο έγινε την εποχή που ο ζωγράφος είχε εγκαταλείψει την Κάλο.

 

 

2 θεμα

To παραδοσιακό σαπούνι και οι περίεργες χρήσεις του!

Το σαπούνι έχει πολλές χρήσεις! Κάποιες όμως από αυτές είναι κάπως περίεργες. Πάντως, αν έχετε στο σπίτι σας ένα παραδοσιακό σαπούνι, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε ώρα ανάγκης!

Αν κάτι έχει… φρακάρει, φέρτε σαπούνι! Για παράδειγμα αν μια συρόμενη πόρτα δεν ανοιγοκλείσει, μπορείτε να την ξεφρακάρετε βάζοντας σαπούνι κατά μήκος του μηχανισμού κύλισής της. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και όταν ένα φερμουάρ έχει κολλήσει, τρίβωντας λίγο σαπούνι πάνω του!

Επίσης, μπορείτε να “θωρακίσετε” τα νύχια σας με σαπούνι για να μη λερωθούν κατά τη διάρκεια εργασιών π.χ. όταν ασχολείστε με την κηπουρική ή τα μαστορέματα.

Πώς θα το κάνετε: Ξύνετε τα νύχια σας κατά μήκος μιας πλάκας σαπουνιού πριν κάνετε εργασίες, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα προστατευτικό φιλμ που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα νύχια σας πεντακάθαρα!