6) Kέικ με ταχίνι

Αριστέα Δαβράδου
Εναλλακτική Ζαχαροπλάστης

Έρχεται Σαββατοκύριακο και σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα νοστιμότατο κέικ με ταχίνι!

Θα χρειαστείτε:

300 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη καρύδας
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
100 γρ. κράμπερι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξ. καρπό της αρεσκείας σας

Πώς γίνεται:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

-Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής, παχύρευστος χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τα κράνμπερι και τα καρύδια.

-Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και γεμίζουμε με το μίγμα του κέικ.

-Ψήνουμε στους 170° για 60′.

-Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!