7) Tortiglioni με σάλτσα πιπεριάς, κοτόπουλο και σπανάκι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Γεύσεις από Σικελία στο πιάτο σας!

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ tortiglioni
200 γρ κοτόπουλο μπούτι ξεκοκαλισμένο
2 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
1τμχ ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 γρ σπανάκι baby
Χλωροτύρι
Βασιλικός
100 ml λευκό κρασί
Ζωμός κότας

Πώς γίνεται:

-Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την πιπεριά με το σκόρδο μέχρι να γίνουν μια πάστα.
-Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά.
-Μετά τα βάζουμε πάλι όλα μαζί, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την πάστα πιπεριάς. -Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
-Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.

-Τα προσθέτουμε στη σάλτσα με λίγο νερό από το βράσιμο και τα αφήνουμε να γλασάρουν.
-Προσθέτουμε το σπανάκι στο τελείωμα, βασιλικό ψιλοκομμένο, πιπέρι φρέσκο τριμμένο και παρμεζάνα τριμμένη.

Tip
Προαιρετικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με χλωροτύρι.