9) Χαλβάς νηστίσιμος και vegan

Αριστέα Δαβράδου
Εναλλακτική Ζαχαροπλάστης
Ο χαλβάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό!
Υλικά
800 γρ. χυμό πορτοκαλιού
(αν δεν σας αρέσει ο χυμός πορτοκαλιού, μπορείτε να αντικαταστήσετε με νερό)
Ξύσμα πορτοκαλιού
200 γρ. ηλιέλαιο

400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

250 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. κάρδαμο
100 γρ.κράνμπερις
Πώς γίνεται:
– Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη καρύδας με τον χυμό πορτοκαλιού ή το νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, βράζετε για 5′ και αποσύρετε από τη φωτιά.
– Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι κι όταν ζεσταθεί ρίχνετε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσετε σε μέτρια φωτιά για 5′.
– Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα κράνμπερις.
– Τέλος βάζετε την κατσαρόλα με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
– Ανακατεύετε συνεχώς κι όταν σφίξει το μείγμα αποσύρετε από τη φωτιά.
– Αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα κι όταν κρυώσει, ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.
– Πασπαλίζετε με τριμμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας!
Καλή επιτυχία!