9) Έρευνα: Ποιες είναι οι online τάσεις παραγγελίας delivery φαγητού των Ελλήνων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι καταναλώνουν οι Έλληνες όταν παραγγέλνουν online φαγητό;

Η Rocket, η διεθνής υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της και στην Ελλάδα, διεξήγαγε έρευνα αντλώντας δεδομένα από τις εβδομαδιαίες παραγγελίες στην εφαρμογή της, με σκοπό να προσδιορίσει τις τάσεις online παραγγελίας φαγητού στην Ελλάδα.

«Η παρακολούθηση των καταναλωτικών τάσεων και συνηθειών μέσω της πλατφόρμας μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τι θέλουν οι πελάτες μας. Παράλληλα, μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα όσο προγραμματίζουμε την επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής μας», λέει μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηδάκης, Regional Expansion Manager της Rocket.

Τι παραγγέλνουν οι Έλληνες

Καφές

Το 15% όλων των παραγγελιών στη Rocket αφορά στον καφέ. Ο freddo espresso είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά και ο ζεστός καπουτσίνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Σουβλάκι

Σταθερή αξία το σουβλάκι για τους Έλληνες, παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις τους, με το 13% των παραγγελιών της Rocket να προέρχονται από αυτό.

Υγιεινό φαγητό

Τα veggie wraps, οι σαλάτες, τα μπολ κινόα και οι σούπες αντιστοιχούν στο 16% των καθημερινών παραγγελιών. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αττικής, το 53% των Ελλήνων καταναλωτών ψωνίζουν περισσότερο με βασικό γνώμονα την υγεία τους.

Burgers και πίτσα

Παραμένουν σταθερά υψηλά στην προτίμηση για τους περισσότερους καταναλωτές καταλαμβάνοντας το 20% των παραγγελιών.

Γλυκά

Το 13% των παραγγελιών της Rocket αφορούν τα γλυκά!

“Σπιτικό” φαγητό

Το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα γεμιστά και γενικότερα οι κλασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας αγγίζουν το 8% των παραγγελιών της Rocket.

Διεθνής κουζίνα

Η ασιατική κουζίνα αντιπροσωπεύει το 7%, της Μέσης Ανατολής το 5% και η μεξικανική το 3% των παραγγελιών της Rocket.