6) Παγκόσμια Ημέρα Αλεξανδρινού: Η ιστορία του

Ποιο είναι το πιο… χριστουγεννιάτικο φυτό; Μα φυσικά το Αλεξανδρινό! Τις ημέρες των Χριστουγέννων τα υπέροχα φύλλα του στολίζουν το σπίτι μας, ενώ είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου.

Σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, το Αλεξανδρινό γιορτάζει!

Η ημέρα του αλεξανδρινού μας πάει πίσω στον Joel Roberts Poinsett, τον πρώτο Αμερικανό πρέσβη στο Μεξικό. Εκείνος, είχε γοητευθεί τόσο πολύ από τα άγρια αλεξανδρινά που μεγάλωναν στη φύση της Κεντρικής Αμερικής που έφερε το φυτό από το Μεξικό στις ΗΠΑ το 1828, στέλνοντας το σε φίλους και βοτανικού κήπους σε όλη τη χώρα!  Το “όμορφο αστέρι” σύντομα έγινε γνωστό και πήρε επισήμως το όνομα poinsettia ή αλεξανδρινό, όπως είναι γνωστό στη χώρα μας, το 1836 στη μνήμη του ανθρώπου που το έκανε ευρέως γνωστό. Μετά τον θάνατο του Joel Roberts Poinsett, στις 12 Δεκεμβρίου 1851, το Κογκρέσο των ΗΠΑ δήλωσε ότι αυτή η μέρα θα γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Αλεξανδρινού.

DIY από το “Stars of Europe”

 

Ένα στεφάνι κυπαρισσιού διακοσμημένο με μακριά κλαδιά πεύκου γίνεται ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, χάρη στο κομμένο αλεξανδρινό σε έντονο κόκκινο χρώμα. Τα μήλα ενισχύουν τους κόκκινους τόνους της σύνθεσης.

 

Φτιάξτε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο στεφάνι τοίχου ακολουθώντας τις οδηγίες του “Stars of Europe”

Θα χρειαστείτε: ένα αλεξανδρινό, έναν μεταλλικό δακτύλιο, άγρια φύλλα, κουκουνάρια, στριφτό σύρμα, σύρμα δεσίματος καλυμμένο με χαρτί και ένα τρυπάνι.

Οδηγίες:

Βήμα 1: Με τη βοήθεια του τρυπανιού και του σύρματος, στερεώστε κλαδιά στον δακτύλιο περιστρέφοντας το σύρμα δεσίματος.

Στη συνέχεια προσθέστε περισσότερα κλαδιά μέχρι το κάτω μισό του στεφανιού να είναι αρκετά φαρδύ ώστε να χωράει μια γλάστρα. Το πάνω μισό του στεφανιού μπορεί να είναι πιο στενό.

Βήμα 2: Με σύρμα δεσίματος καλυμμένο με χαρτί, στερεώστε τα κουκουνάρια και κρεμάστε το στεφάνι στον τοίχο.

Βήμα 3: Τέλος, τοποθετήστε τη γλάστρα με το αλεξανδρινό στη σύνθεση. Έτοιμο!