10) Ρολό χοιρινό με γέμιση από αποξηραμένα φρούτα και ρύζι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel
Mία συνταγή για να… αφεθείτε ολοκληρωτικά στην απόλαυση!
Υλικά
2 κιλά μπούτι χοιρινό
150 γρ κάστανα προβρασμένα
100 γρ κουκουνάρι
100 γρ cranberries αποξηραμένα
100 γρ βερύκοκα αποξηραμένα
2 τμχ κρεμμύδι ξερό
2 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
Θυμάρι ψιλοκομμένο
50 ml κρασί λευκό
Σκόρδο 2 σκελίδες
100 γρ σταφίδες
100 γρ μπέικον
200 ml χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. μουστάρδα
Τρόπος παρασκευής
Αλατίζουμε το κρέας από την προηγούμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα το βγάζουμε για μια ώρα εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία.
Σωτάρουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.Το μπούτι πρέπει να είναι ανοιγμένο ώστε να το γεμίσουμε.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά μέσα έξω, αλείφουμε με μουστάρδα και τις δύο πλευρές γεμίζουμε το μπούτι και τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό.
Ύστερα η πιο εύκολη λύση είναι να πάρουμε δίχτυ από τον χασάπη μας και να το τυλίξουμε.
Περιχύνουμε με χυμό πορτοκαλιού, βάζουμε κλωνάρια από θυμάρι και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε πάνω στη σχάρα του ταψιού για 3 με 3 ½ ώρες. Ύστερα ανοίγουμε, ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα.
Στα μισά  ρίχνουμε λίγο μέλι για να πάρει χρώμα και να καραμελώσει.
Τα ζουμιά που θα βγάλει μπορούμε να τα κάνουμε μια ωραία σάλτσα.
Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι ή βουτυράτο πουρέ.