8) ΖΩΗΒΟΤ: Το ρομπότ που επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας

Η ΖΩΗΒΟΤ είναι ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό να φέρει -με έξυπνο τρόπο- το μαθητικό κοινό των
Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την Ρομποτική και τον
Προγραμματισμό.
Κατασκευάστηκε από το ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ και αποτελεί Δωρεά του
Ιδρύματος Ευγενίδου προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Στις 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου/επίσημη παρουσίαση του Ρομπότ «ΖΩΗΒΟΤ» από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ.

Παρουσιάζοντας την ΖΩΗΒΟΤ, η κα Στέλλα Βαλσαμάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος Νομού Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «η εκπαιδευτική ρομποτική, βασισμένη στις αρχές του κατασκευαστικού εποικοδομισμού, αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο είναι δυνατόν να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη μαθησιακή διαδικασία. Ένα από τα οφέλη αυτά είναι και η ανάπτυξη των κινήτρων μάθησης των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία. Τα κίνητρα ενισχύονται, μέσα από την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία, σε δραστηριότητες που αφορούν αυθεντικά προβλήματα και έχουν ενδιαφέρον για τους εμπλεκόμενους».

info

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την διαδικτυακή
συνέντευξη τύπου μέσα από το κανάλι του Ιδρύματος
Ευγενίδου στο YouΤube εδώ https://www.youtube.com/watch?v=f56hSlxDNJ8

 

2 θεμα

Good news

λεζάντα: Ερμίνα Γιαννοπούλου, Κάτια Ταραμπάνκο, Τζόυς Ευείδη, Νικολέτα Σερέτη

“Christmas-Charity Bazaar  – “Save the Tails”

Στo πλαίσιo της δραστηριότητας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε σχέση με τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας, πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό Christmas-Charity Bazaar απο την Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης – “Save the Tails”, με εκλεκτούς καλεσμένους από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο, παρουσία της Τζόυς Ευείδη. Οι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια αγοράζοντας τα χριστουγεννίατικα δώρα τους απο τον πάγκου του  “Save the Tails”, βοηθώντας ταυτόχρονα στη σίτιση, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων του καταφυγείου της Πετρούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Dr. Νικολέτας Σερέτη, που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια με τον δικό της τρόπο, με σκοπό κανένα ζώο να μην υποφέρει αβοήθητο στους δρόμους.
Η Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης – “Save the Tails”, με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα, εδώ και 5 χρόνια φιλοξενεί στο καταφύγιο κατά μέσο όρο 15 ζώα και κατά κύριο λόγο ηλικιωμένα, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της Εθελοντικής Ένωσης Φιλόζωων Πετρούπολης – “Save the Tails” επισκεφθείτε το https://www.facebook.com/adespota.skulakia.petroupolis/